torstai 28. helmikuuta 2013

Epigenetiikka on suunniteltu ominaisuus


Evoluutioteoriaa on yritetty ja jouduttu laajentamaan epigenetiikalla, joka on osoittanut, että hankitut ominaisuudet voivat periytyä. Tutkijoiden mukaan epigenetiikka on suunniteltu ominaisuus, joka auttaa eliöitä selviytymään poikkeavassa ympäristössä.

Tohtori Isabelle Mansuy kirjoittaa:

"DNA:n muutokset ovat satunnaistapahtumia, jotka saavat toiminnallisen merkityksen Darwinin "luonnonvalinnan" kautta. Sitä vastoin epigeneettiset muutokset ympäristövasteena ovat suunniteltuja (designed) toimintoja, jotka auttavat eliötä selviytymään ympäristön asettamista haasteista. Kun nämä ominaisuudet periytyvät uudelle sukupolvelle, niin se syntyy valmistautuneena näihin ympäristöhaasteisiin. Ongelmana ovat kuitenkin periytyneet ominaisuudet, jotka eivät autakaan eliötä sopeutumaan, kuten alttius stressiin tai mikäli ominaisuudet eivät sovellukaan muuttuneeseen ympäristöön."

Epigenetiikasta ei siis ole evoluutioteorian pelastajaksi. Epigenetiikka on suunniteltu ominaisuus, joka tuottaa tietynlaisia muutoksia perimään. Se ei selitä biosfäärin monimuotoisuutta eikä uusien rakenteiden ja toimintojen syntyä.


Lähde:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti