lauantai 19. tammikuuta 2013

Tutkijat myöntävät evoluutioteorian ongelman


Belgialaiset tutkijat myöntävät evoluutioteorian kyvyttömyyden selittää eliöiden uusien piirteiden syntymisen ja he väittävät ratkaisseensa tämän ongelman. Tutkimusraportti on julkaistu PLOS Biology-sivustolla.

Belgialaistutkijoiden tunnustus:

"Darwinin evoluutioteorian merkittävä ratkaisematon kysymys on, kuinka eliöiden uudet piirteet näyttävät ilmaantuvan tyhjästä."

Tämä on aika vakava ongelma kehitysopin kannalta. Hyvä uutinen on kuitenkin se, että tämä ongelma olisi viimeinkin ratkaistu tutkimuksella, jossa yritettiin jäljittää samankaltaisten entsyymien evolutiivista kehityshistoriaa.

Tutkimusraportti ei kuitenkaan selitä minkään uuden (biologisen innovaation) alkuperää. Tutkijat selvästi haluavat sanoa, että täysin uudenlaisia entsyymitoimintoja voi kehittyä esi-isä entsyymeistä, joilla näitä toimintoja ei ole. Tämä on kuitenkin ymmärrettävää. Kehitysoppihan ei tietenkään voisi olla totta, mikäli näin ei tapahtuisi.

Tutkijat kertovat tosiasiat, niinkuin ne ovat:

"ancMalS-entsyymin (oletettu) esi-isä oli monitoimintoinen [multifunctional] ja se jo sisälsi erilaiset aktiivisuudet, jotka ovat kehittyneessä entsyymissä, vaikkakin alhaisemmalla tasolla."

Eli tämä tutkimus osoitti sen, minkä me jo tiesimme. Evoluutio voi jossain määrin muuttaa entsyymien olemassa olevia aktiivisuuksia. Ne eivät kuitenkaan ole uusia aktiivisuuksia, eikä tämä siis ole mikään uusi tutkimustulos.

Jäämme siis edelleen odottamaan havaintoa jonkin täysin uuden toiminnon tai rakenteen kehittymisestä eliössä.


Lähteet:

http://www.evolutionnews.org/2013/01/belgian_waffle068421.html

http://www.ugent.be/en/news/bulletin/prehistoric-dna.htm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti