maanantai 12. marraskuuta 2012

Uusia elämän rakennuspalikoita ?


Tutkijoiden mukaan AEG-niminen molekyyli on saattanut olla elämän geneettisen informaation tallennusvälineenä ennen DNA:ta ja RNA:ta. AEG:tä on löydetty syanobakteereista ja löydöstä kertova tutkimus on julkaistu PLOS One-verkkojulkaisussa.


Geneettisen informaation tallennusalustan ennen DNA:ta uskotaan olleen RNA:n. Tällöin puhutaan ns. RNA-maailma hypoteesista. Mutta mihin informaatio tallentui ennen RNA:ta?

Vastaus saattaa olla AEG - pieni molekyyli, jonka oletetaan voivan muodostaa nukleiinihappojen rungon. Lääketeollisuus on tutkinut synteettisesti valmistetun AEG:n käyttöä lääkkeenä, esimerkiksi geenin vaimentimena. Elämän syntyhypoteesien kannalta ongelmana on ollut se, että tähän asti AEG:tä ei oltu löydetty luonnosta.

Nyt yhdysvaltalaisista ja ruotsalaisista tiedemiehistä koostuva tutkijaryhmä kertoo löytäneensä AEG:tä syanobakteereista, joita pidetään primitiivisimpinä elämän muotoina. "Syanobakteereista löytämämme AEG oli odottamatonta," tohtori Paul Alan Cox kertoo. Tutkijat eivät kuitenkaan osaa varmasti sanoa miten AEG liittyy elämän syntyyn, joten kovin paljon tämä uusi löytö ei auta kehitysoppia elämän synnyn selittämisessä.

Tutkijat etsivät geneettisen informaation varhaisia tallennusalustoja kiitettävällä innolla. Tämä into tuntuu kuitenkin hiukan sumentavan loogista ajattelua. Tutkijat näyttävät nimittäin unohtavan, että informaation tallennusalusta on yhdentekevä ilman informaatiota (tyhjä muistitikku syndrooma). Jostain syystä informaation alkuperä ei tutkijoita näytä huolettavan. Olisikohan syynä kehitysoppi, jonka mukaan informaation alkuperäongelmaa ei ole olemassa tai mikäli on, niin se onnistutaan unohtamaan varsin tehokkaasti.


Lähde:

http://www.weber.edu/WSUToday/110812aegdiscovery.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti